Cele mai frecvente întrebări despre aparatul de fitness:

 

Cum funcționează aparatul ?

Aparatul nostru are la bază tehnologia EMS, adică electrostimularea musculară. Aceasta contractează mușchii în mod artificial, prin intermediul impulsurilor electrice. Din acest motiv, în timpul unei ședințe de antrenament de doar 20 de minute pot fi lucrate 90% din grupele musculare, în profunzime. În funcție de rezultatele pe care vrei să le obții și de condiția ta fizică, antrenorul tău personal poate regla intensitatea antrenamentului pentru fiecare grupă musculară în parte.

2. Care este diferența între electrostimularea clasică și EMS ?

EMS nu vizează o singură grupă de mușchi, ci întreg corpul. Așa cum spuneam, 90% din mușchi sunt antrenați într-o singură ședință. Iar faptul că dispui de un antrenor personal care înțelege exact ce îți dorești duce la obținerea unor rezultate spectaculoase și rapide.

3. Dar diferența între EMS și un antrenament de fitness obișnuit ?

Tehnologia EMS activează 90% din capacitatea noastră musculară, simultan. Așa cum este de așteptat, contracțiile musculare induse electric sunt mult mai puternice și mai intense decât în cazul efortului voluntar pe care îl facem în mod natural. Spre deosebire de un antrenament obișnuit de fitness, toate grupele musculare sunt activate, ceea ce determină coordonări inter și intra musculare mult mai eficiente. Cercetătorii germani sunt de părere că rezultatele obținute în urma antrenamentelor cu EMS sunt de 18 ori mai spectaculoase decât în cazul antrenamentului convențional de fitness.

4. Cât de des trebuie să mă antrenez ?

O dată pe săptămână este de ajuns, întrucât antrenamentul este intens și corpul are nevoie de odihnă pentru a se regenera. Bineînțeles că, în funcție de pregatirea fizică a fiecăruia și de recomandările antrenorului personal, numărul de ședințe poate crește, dar nu la mai mult de 3 pe săptămână.

5. Când observ rezultatele ?

Chiar și după prima ședință vei observa o îmbunătățire a posturii, pentru că mușchii tăi au fost activați. Rezultate vizibile poți vedea după primele 3-4 ședințe, de regulă.

6. Antrenamentul EMS este sigur ?

Bineînțeles! Tehnologia EMS folosește impulsuri electrice cu frecvență scăzută, utilizate deja pe scară largă pentru antrenamente și terapii de reabilitare. Să nu uităm că mușchii au nevoie de impulsuri electrice pentru a se contracta. În mod normal, acestea sunt trimise de creier, iar tehnologia EMS folosește acest principiu natural pentru a intensifica contracțiile musculare.

7. Poate oricine, indiferent de vârstă, să facă acest tip de antrenament ?

Nu există limită de vârstă și, în general, toate persoanele cu o stare de sănătate bună pot să se antreneze cu EMS.  Totuşi, în cazul tinerilor sub 16 ani, solicităm acordul medicului de familie, deoarece corpul lor este în plină dezvoltare.

Există și contraindicații, cauzate de probleme de sănătate. Consultă aici lista afecțiunilor incompatibile cu acest tip de antrenament.

8. EMS mă poate ajuta să câștig masă musculară ?

Pentru că stimulezi mușchii, îți poți crește masa musculară. Totuși, nu la fel de mult ca în cazul antrenamentelor de bodybuilding, pentru că aici nu folosești greutăți.


9. Câte calorii pot pierde în timpul unei ședințe de antrenament ?

În general, se pierd între 700 și 1000 de calorii, în cele 20 de minute alocate unei ședințe.[/accordion_content][accordion_content title="10. EMS are efecte și asupra inesteticei celulite?"]Da, și există chiar și un program special pentru tonifierea zonelor afectate de celulită.

11. Pot slăbi cu ajutorul acestui tip de antrenament ?

Nu doar că vei pierde kilogramele în plus, dar vei obține și o fermitate a pielii și a țesuturilor. Stratul adipos nu are nicio șansă să scape intact, ba chiar va fi eliminat într-un timp foarte scurt.

12. Antrenamentul este dureros ?

Deoarece impulsurile electrice pot fi reglate pentru fiecare grupă musculară în parte, în funcție de gradul de suportabilitate al fiecăruia, antrenamentul este întotdeauna plăcut și în niciun caz dureros. Oricum, tehnologia EMS folosește impulsuri de frecvență scăzută, iar antrenorul tău personal va regla de fiecare dată frecvența impulsurilor la un nivel acceptat de corpul tău.

13. Articulațiile sunt solicitate în timpul ședinței de antrenament ?

Pentru că nu lucrăm cu greutăți, ci doar cu greutatea corporală, articulațiile nu sunt deloc solicitate.

14. Câte grupe de mușchi sunt activate în timpul unui antrenament ?

Într-o ședință sunt stimulați 90% din mușchi. În mare, sunt activate șase grupe musculare mari, concomitent: mușchii pieptului, abdomenului, spatelui, feselor, brațelor și picioarelor.

15. Ce mănânc înainte de antrenament ?

Deoarece este foarte intens, mănâncă cu 2-3 ore înainte de antrenament, ca să ai destulă energie. Însă trebuie să bei cel puțin 500 de ml de apă cu jumătate de oră înainte de ședința EMS, ca să te asiguri că vei avea un nivel de hidratare optim. Evită zahărul și băuturile carbogazoase înainte de a veni la sală.

16. Cu ce mă îmbrac ?

Ai nevoie de o costumație specială, formată din tricou și pantalon scurt, pe care le poți închiria de la noi sau le poți cumpăra.

Ai şi alte întrebări? Trimite-ne un mesaj!

[contact-form-7 id="1035" title="Contact form 1"]